Cégalapítás Romániában - romániai cégalapítás

Cégalapítás Romániában - romániai cégalapítás

Cégalapítás ha még dolgozunk mellette

2024. augusztus 01. - cegalapitas-romaniaban

Mintsem kilépnénk a munkahelyünkről, érdemes először kipróbálni magunkat vállalkozóként...

 

Ritkán, de találkozunk olyan személyekkel is, akiknek még van egy biztos állásuk, és egyelőre még nem tervezik beadni a felmondásukat, hanem kivárnak.

Sok esetben kipattanhat az ember fejéből egy jó üzleti gondolat, amit nem szabad csak úgy veszni hagyni, hanem rá kell szánni a plusz energiát, hogy belekezdjünk annak megvalósításába. Lehet ez bármi, akár egy újfajta szolgáltatás, egy innovatív termék piaci bevezetése, vagy csak egy bizonyos területen egy igény kiszolgálása, ha látunk benne üzletet, akkor érdemes vele foglalkozni.

De mi van akkor, ha még egy 8 órás munkahelyen penészedik az ember?

Ezzel nincs semmi baj, hiszen nem mindenki kezdheti vállalkozóként az életet, a legtöbb vállalkozónak volt fiatal korában biztos állása, és onnan ugrott fejest a vállalkozói létbe.

Mielőtt azonban egyből benyújtaná az újdonsült vállalkozó a lemondását, ajánlott ha egy kis önuralmat gyakorol, és kivárja, amíg látja, mennyire fog menni az új vállalkozás. Mert nem biztos ám, hogy egyből milliókat tud majd termelni, vagy egyáltalán lesz-e kereslet az ő szolgáltatására.

Általában egy évet szoktak mondani az öreg rókák egy ilyen helyzetre, ugyanis egy 12 hónapos periódus alatt azért már látszanak az irányvonalak, a bevétel, a növekedés, és lehet következtetni a jövőre is.

Addig tehát azt tanácsoljuk a kezdő vállalkozóknak, hogy őrizzék meg biztos munkahelyüket, mert mégis csak abból fizetik a számláikat, a törlesztő részleteiket. S ha úgy látják egy év múlva, hogy sokkal jövedelmezőbbnek ígérkezik a saját vállalkozás, akkor szabad csak felrúgni a biztos állást, és akkor már belevetheti magát szívvel-lélekkel új cége fejlesztésébe az ember.

Sok sikert kívánunk minden kezdő vállalkozónak, és felelősségteljes döntéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegalapitas-romaniaban.blog.hu/api/trackback/id/tr8518444753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása