Cégalapítás Romániában - romániai cégalapítás

Cégalapítás Romániában - romániai cégalapítás

Románia schengeni csatlakozása 2024?

2024. október 05. - cegalapitas-romaniaban

Idén áprilisban nagy öröm érte Bulgária és Románia lakóit, hiszen félig-meddig schengeni tagokká váltak. Április 1-től ugyanis eme két állam csatlakozott a schengeni övezethez a légi és tengeri közlekedést illetően. A szárazföldi határátkelés csatlakozására azonban még várni kell. Hogy mennyi, azt nem lehet pontosan tudni.

A találgatások már tavasszal megindultak, és sokan 2025 január 1-jét jelölték meg a teljeskörű tagság dátumaként, azonban ezzel kapcsolatos hivatalos információ még nem látott napvilágot.

Nagy könnyítés azonban az áruszállító hajók számára a csatlakozás, hiszen rengeteg időt meg lehet majd így takarítani, s ugyanakkor a repülős forgalom számára is nagy előrelépés a schengeni utaskezelés, hiszen évente 23 millió utas veszi igénybe a légi közlekedést Romániában- adatok a cégalapítás Romániában blog statisztikáiból.

Szeptemberben a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter is úgy nyilatkozott, hogy országa mindent megtesz annak érdekében, hogy Románia teljeskörű tagja lehessen az övezetnek, hiszen ez nagyban befolyásolja a két szomszédos ország kereskedélmét, gazdasági fejlődését, és a napi személyi közlekedést is. A magyar külügyminiszter habár óvatosan fogalmazott, és konkrét dátumot nem jelölt meg, elejtett egy olyan megjegyzést, hogy igyekeznek még a magyar  EU-s soros elnökség alatt megvalósítani a teljes csatlakozást.

Ha Szijjártó úr ezen állítása igaznak bizonyul, akkor a román-magyar határszakaszon hamarosan megszűnik a forgalomellenőrzés.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cegalapitas-romaniaban.blog.hu/api/trackback/id/tr9118696066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása