Cégalapítás Romániában - romániai cégalapítás

Cégalapítás Romániában - romániai cégalapítás

Fitch: Stabil befektetési kategória Románia

2024. szeptember 02. - cegalapitas-romaniaban

A román pénzügyminisztérium a napokban számolt be arról, hogy a világhírű Fitch Ratings továbbra is a BBB kategóriában hagyta a hitelminősítési listán Romániát, ami a befektetésre ajánlott kategória. A neves amerikai intézet ismét megerősítette, hogy országunk továbbra is stabil pénzügyileg és gazdaságilag, ahova egyre csak áramlik a külföldi tőke, és a befektetett összegek stabilitása garantált a balkáni államban.

 A beszámoló szerint Romániában folyamatos a GDP-növekedés, ami egyrészt köszönhető az európai uniós pénzek beáramlásának, valamint a töretlen makrogazdasági fejlődésnek. A Fitch valószínűleg bízik a román kormány gazdaságélénkítő és konvergenciát erősítő lépéseiben annak ellenére, hogy nagyon komolyan eladósodottsági szintet ért el az ország, s újabb komoly hitelfelvételek nehezítik a gazdaság mindennapjait.

A román pénzügyminisztérium képviselői a Fitch legújabb stabil minősítését pozitív értékelésnek tartják, és optimisták a jövőt illetően, és a gazdaság folyamatos növekedését illetően.

Még egy fontos pontja a hitelminősítő által közzétett elemzésnek, hogy az idei évre 2,5%-kra teszik a gazdasági növekedést, és szerintük az államadósságot is sikerül majd 58% alatt tartani.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegalapitas-romaniaban.blog.hu/api/trackback/id/tr2818482931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása