HTML

Ezen az oldalon meg szeretnénk osztani olvasóinkkal a romániai cégalapítással kapcsolatos hasznos információkat. 

Cégalapítás Romániában - romániai cégalapítás

Cégalapítás Romániában,Közösségi Adószám beszerzése,Bankszámlanyitás,Székhelyszolgáltatás és egyéb Hasznosságok oldalunkon

Számos vállalkozó szervezi ki cégét Romániába, hogy az itteni alacsony adóviszonyok között folytasson import export tevékenységet. Egy román cég által valóban jelentős költségeket lehet lefaragni, hiszen itt nem csupán az ÁFA 19%-szemben a magyarországi 25%-kal-, hanem az adók is kedvezőbbek.

Ha egy román cég, az alapítás után kereskedelemmel foglalkozik, akkor logikus, hogy aprofitadós rendszert választja, lehetőleg ÁFA-fizetőként. A költségeket elszámolja, az ÁFA-t itt fizeti ki, vagy csak tranzit államként használja Romániát, és papíron utaztatja az árut, és ÁFA-mentesen tovább is adja a termékeket. Vannak, akik számos cég között manővereznek, küldik egyiktől a másikig az árut, természetesen csak papíron, és végül nyoma vész. Ez kevésbé tisztességes megoldás, ám ha tisztességesen járunk el, akkor is kedvezőbb költségek mellett dolgozhatunk, már csak abból is kiindulva, hogy itt Romániában 19% az ÁFA, tehát 6%-ot sikerült csak ezen spórolnunk. És ez nem ÁFA-csalás, ez egy tisztességes ÁFA-manőver.

Talán annyi csavar van a dologban, hogy az ilyen cégek is papíron utaztatják az árut, az tulajdonképpen soha nem érkezik meg Romániába, hanem csakis a céges dokumentumokban jelenik meg. A cégalapítás Romániában tehát az import és export vállalatoknak is kedvezhet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cegalapitas-romaniaban.blog.hu/api/trackback/id/tr481421131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása