Cégalapítás Romániában - romániai cégalapítás

Cégalapítás Romániában - romániai cégalapítás

Megszaporodott a csődbement cégek száma Romániában

2024. június 10. - cegalapitas-romaniaban

AZ ANRC országos céges nyilvántartó hivatal nyilvánosságra hozta legfrissebb statisztikáját, melyből kiderül, hogy a tavalyinál sokkal több román vállalkozás vált fizetésképtelenné.

A konkrét számok azt mutatják, hogy az idei esztendő első négy havában összesen 2562 cég dobta be a törölközőt, amíg ez a szám a tavalyi év azonos időszakában mindössze 2199 volt.

Nem meglepő módon a fővárosban van bejegyezve a legtöbb olyan cég, amelyik fizetésképtelenné vált, a legkevesebb pedig Hargita megyében. Bukarestben 490, míg székelyföldön mindössze 5 darab cég hozta a legrosszabb eredményt, és került a felszámolási eljárás célkeresztjébe. Természetesen azon nem kell meglepődni, hogy a fővárosban leledzik a legtöbb csődbement cég, ugyanis itt élnek a legtöbben, ez az a hely, amely vállalkozásra ösztönzi az embereket a nagy populáció, és a végtelen lehetőségek miatt. Ám a nagy számok törvénye alapján várható is, hogy itt megy tönkre a legtöbb SRL.

A statszitikából még az is kiderül, hogy a leginkább az építőipari, valamint kereskedelmi cégeket érintette rosszul ez az időszak, ám a feldolgozóipar területén is több száz cég vált fizetésképtelenné.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegalapitas-romaniaban.blog.hu/api/trackback/id/tr5718424867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása